drpaga62@gmail.com 06(70)319-3891, 06(1)203-4880

Fiatal korában szinte mindenkinek fehérek a fogai, ám az évek múlásával, az elfogyasztott ételek és italok (pl. vörösbor, kávé, kóla), továbbá a káros szenvedélyek hatására (dohányzás) a fogak elszíneződnek. A fogfehérítés révén megszüntethetőek ezek az elszíneződések a fog kemény és lágy szöveteinek károsítása nélkül; az eljárás nem okoz semmilyen szöveti károsodást és pár évente megismételhető.

A fogfehérítés ma már egy teljesen elfogadott eljárás, amely a közhiedelemmel ellentétben tökéletesen biztonságos. A fogfehérítés történhet orvosi rendelőben vagy otthon. A plazmaívlámpás rendelői fogfehérítő eljárás teljesen biztonságos és fájdalommentes. A fogfehérítés időigénye körülbelül egy-másfél óra. A fogfehérítést követően fogai akár 8-10 árnyalattal is fehérebbek lehetnek.

A fogfehérítés menete
A fogfehérítés a fogak teljes átvizsgálásával kezdődik, a beteg fogakat kezelni kell. A végleges töméseket és a pótlásokat csak a fogfehérítés után lehet elkészíteni, mivel ezeknek a színe nem változik a kezelés során. A fogfehérítés előtt megtisztítjuk fogait a lerakódásoktól és a fogkőtől. Ezután meghatározzuk fogai jelenlegi színét egy színskála alkalmazásával, így a kezelést követően láthatja, fogai hány árnyalattal lettek fehérebbek.

A fogfehérítés első lépéseként felhelyezünk egy speciális ínyvédőt, hogy óvjuk a lágy szöveteket. Ezt követően kerül fel fogaira a professzionális fogfehérítő gél, amelyet folyamatosan plazma-ívlámpával világítunk meg. A kezelés alatt a gél 3 x 20 percig van fenn fogain.

A harmadik húsz perces intervallum végén leöblítjük a fogakat és összevetjük a fogszínskálával az eredményt, így Ön rögtön láthatja a különbséget a fogfehérítés előtti és utáni állapot között.

A fogfehérítés után Önnek már csupán annyi a dolga, hogy szem előtt tartson néhány dolgot az eredmény minél hosszabb távú megőrzése érdekében:

- lehetőség szerint kerülje a túlzott kávéfogyasztást,
- mellőzze a dohányzást,
- mérsékelje a különböző italok (tea, vörösbor, kóla) fogyasztásá.

Az a célunk, hogy Ön maximálisan elégedett legyen csillogó fehér fogaival, és magabiztosabbnak, sikeresebbnek érezze magát mind a magán- mind az üzleti életben. Mi egy 100%-ig biztonságos, valóban hatékony és tartós eljárást kínálunk a fogfehérítésre, amelyet már több tízezer páciens tapasztalhatott meg szerte a világon. Élvezze ön is a ragyogó mosoly hatalmát, erejét.

Belső fogfehérítés gyökérkezelt fogaknál:
A beszürkült, elszíneződött, gyökérkezelt fogak esetében is lehetőség van a fogfehérítésre. Az eljárás során kivesszük a gyökértömés egy részét és a fehérítő gélt a fogba helyezzük, majd ideiglenesen lezárjuk a fogat. Már néhány óra múlva is látható a változás, de az eredmény 2-3 nap elteltével lesz igazán látványos. Igény szerint a belső fogfehérítés megismételhető. A tömések színe természetesen ennél az eljárásnál sem változik, így azokat érdemes kicserélni a fogfehérítés után.

Szájápolás

A helyes fogápolási rutinnal mindenki tisztában van, sokan mégsem követik! A magyar lakosság fogazata igen elszomorító állapotban van. Sajnos, a szájápolásban rejlő lehetőségek jórészt kihasználatlanok maradnak. Nálunk már az is nagy szó lenne, ha mindenki rendszeresen használná a fogkefét és a fogkrémet. A statisztikák szerint, ettől még messze állunk.

Ma már a szájápolás jóval többet jelent, mint az egyszerű fogmosás. A cél nem változott, továbbra is a lepedék maradéktalan eltávolítása a legfontosabb feladat, de az eszközök tárháza óriásira bővült.

A száj- és fogápolás fontos része, hogy félévente felkeressük fogorvosunkat akkor is, ha éppen semmilyen problémával nem küzdünk. Ugyanis a fogproblémák elkerülésére a legjobb módszer a megelőzés és sokkal szívesebben járunk fogorvoshoz, ha nem hasogató fogfájás miatt megyünk. A rendszeres ellenőrzések során a fog- és ínybetegségeket időben, javarészt a fogak megtartása mellett orvosolni lehet, és olyan praktikus, de a szép mosolyhoz nélkülözhetetlen kezelésekre is sor kerülhet, mint a fogkő eltávolítása.

Fogkefe és fogkrém
A mindennapi szájápolás elmaradhatatlan része a többszöri fogmosás. A fogmosás kettős tisztítás: egyrészt mechanikusan távolítjuk el a fogakra rakódott lepedéket, esetleges ételmaradékokat, másrészt a fogkrémben lévő vegyi anyagokkal is tisztítjuk a fogakat. A legtöbb fogkrém tartalmaz fluoridvegyületet, amely beépül a fogzománcba és ellenállóbbá teszi.

A fogkefék közül a hagyományos és az elektromos egyaránt megfelel a célnak. A fogkefeválasztásnál fontos szempont a sörték puhasága: inkább lágy vagy normál keménységűt, mint erőset válasszunk. A fogkeféket vagy fogkefefejeket javasolt háromhavonta cserélni. Az elektromos fogkefék kényelmesebbé teszik a fogmosást és segítenek az alapos tisztításban. Az időmérő funkció pedig elkerülhetővé teszi a kapkodást, hiszen a fogmosás technikája mellett az időtartamra is figyelni kell. Általános szabály, hogy étkezés után javasolt fogat mosni és a fogak minden oldalát meg kell tisztítani, azonban fogmosás előtt 2 órával ellenjavallt a savas ételek, italok (például narancs, frissen csavart narancslé) fogyasztása, mert azok meggyengítik a fogzománcot, és a fogmosás fizikai és vegyi tisztítása gyengítheti a fogakat.

Fogselyem
Vannak olyan szűk rések a fogsorban, amelyet a legjobb fogkefével sem lehet megtisztítani, pedig szükséges lenne. A fogselyem éppen ilyen részeknél tesz jó szolgálatot, és bár hosszadalmasnak tűnik a használata, semmiképp sem bonyolult. A fogselyem használata során és fogmosáskor arra mindenképpen ügyelni kell, hogy az íny semmiképpen se sérüljön.

Szájzuhany
Hasznos és praktikus kiegészítő a szájzuhany, amely önmagában nem elegendő a napi fogápoláshoz, de kiegészítőként igen hatékony! Fogszabályzót viselőknek kifejezetten javasolt.

Szájvíz
A szájvizek többsége csak illatot ad a szájnak, nem pótolja a fogmosást. A vényre kapható szájvizeket a fogorvossal történt konzultáció alapján szabad csak alkalmazni, mert túlzott használatuk problémákat okozhat a nyáltermelődésben, így akár szájszárazság is lehet a túlzott használat következménye. A nyál nemcsak az emésztésben, hanem a fogak tisztításában is fontos szerepet játszik: lemossa az ételt a fogakról.